Overslaan en naar de inhoud gaan
2023 - Primavera
ff
Beschrijving

De rit telt 265 kilometers en 6.000 hoogtemeters, goed voor 5,5 uur motorplezier.

We zetten koers richting Spa maar net voor het kuuroord draaien we de Col du Rosier op (566 meter).

In de afdaling naar de Amblève passeren we in La Gleize de gigantische Köningstiger tank, helaas een actueel onderwerp. Via de Salm bereiken we Mont-le-Soie, hier even van het gas want een gigantische paardenmanège doemt op.

Na 82 kilometer bereiken we het eerste Luxemburgse tankstation om dan even terug naar België te keren. In Limerlé passeren we een Guzzi-dealer; wie een frietje wil steken komt hier al aan zijn trekken, wel even afwachten wat de feestdag doet. In Tavigny verlaten we België en verkiezen nu voor een hele poos het Luxemburgse asfalt en dito bochten. We trekken dwars door Luxemburg richting Duitse Eifel.

We pikken het drielandenpunt mee (BE-LU-DE) nabij Ouren aan de kabbelende Our. Aan de Camping in Ouren, Stupbach en Burg-Reuland kan je stoppen voor een natje of een droogje. Na de Luxemburgse bochten steken we de Our over richting Duitse Eifel. Het letterlijke hoogtepunt wordt de Duitse Schwarzer Mann met z’n 697 meter, ook hier een leuke blokhut om de maag te spijzen. Via een smokkelweggetje rijden we voorgoed België binnen; over de Botrange rijden we naar ons eindpunt tot aan de grote parking van het restaurant van de Baraque Michel (674 meter).

Net zoals vorig jaar hebben we dit jaar twee varianten, de normale en een adventure versie. De adventure versie gaat zo hier en daar van de verharde wegen af en pakt een paar gravelwegen. Niet extreem, zo'n 8km verdeeld over 8 stukjes.

Soort activiteit

Club Activiteit
01-05-2023 9:15
Adres

Delhaize / bakkerij-koffiehoek
Avenue Reine Astrid 15, 13
4910 Theux
België