Overslaan en naar de inhoud gaan
Beschrijving

We starten en eindigen deze rit in Leuze in de Provincie Namen. 

We verwachten jullie vanaf 11u00 in café Le St-Martin (Route de Namêche 11, 5310 Eghezée).Geen kleine versnaperingen aanwezig, maar eigen lunchpakket is wel toegestaan. Allerlei dranken, warm en koud, zijn beschikbaar volgens kaart. Een artisanale ijsbar met uitgebreid smakenpakket is uitgestald.

We vertrekken stipt om 13u00 en rijden richting Samsonvallei.

Via Namêche steken we de Maas over om langs het dorpje Thon-Samson de Samsonvallei in te duiken. We volgen de vallei zo ver mogelijk om dan via Florée, Spontin en Braibant onze tussenstop Bar Motorcycles Le Side, Place Monseu 21, 5590 Ciney te bereiken.
Vanuit Ciney maken we verder zuidwaarts een lus via Barvaux-Condroz naar Mohiville om via Hamois, Piétrainen Gesves opnieuw de Samsonvallei in te rijden.

Nadat we de Samson-bochten ook vanuit de andere richting genomen hebben, rijden we verder richting Leuze (Café Le St-Martin, Route de Namêche 11, 5310 Eghezée), waar de ijsbar ons nog steeds uitnodigt om een eerste of voor sommigen misschien al een tweede ijsje te verorberen.

Aandacht, aandacht!

Vorig jaar tijdens de verkenning van de rit op een zondag was er een politieblokkade voor motoren met een algemene controle (inschrijving, verzekering, gelijkvormigheid, identiteit, ...) en een specifieke controle van de uitlaten (origineel of niet en geluidsemissie).

14-05-2023 13:00
Adres

café Le St-Martin
Route de Namêche 11
5310 Eghezée
België

De .gpx bestanden zijn hier te downloaden (na inloggen). Als er  slechts 1 download staat dan is de gpx voor de hele route. Anders bestaat de route uit een deel van begin tot pauze, en een deel van pauze tot einde en zijn er twee download links.